Sobota, 29 Jan 2022
Kje ste: Domača stran Novice Ta veseli dan kulture 2018

Facebook stran

Facebook

Prijava / OdjavaTa veseli dan kulture 2018 PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Kar prehitro (kaj bi dala za še kakšno dodatno vajo pred nastopom ) je prišel dan, ko smo na oder stopili z novim programom umetnih pesmi slovenskih pesnikov in skladateljev ter s skoraj novo, pa vendar pred časom že kar nekaj let našo, zborovodkinjo Katjo. Ta dan je bil 2. december 2018, dan pred vseslovenskim Ta veselim dnevom kulture, katerega se že tradicionalno udeležujemo s svojimi nastopi.
Ko je Katja v sezoni 2018/2019 ponovno prevzela krmilo v svoje roke, smo si zastavili kar ambiciozen plan dela in v kratkem času pripravili svež program, za utrjevanje katerega pa nismo imeli na voljo ravno veliko časa. Ta dan smo kljub temu na oder stopili dovolj samozavestno, da smo ponovno očarali naše zvesto občinstvo. Prvi del našega nastopa je bil obarvan s pesmimi, ki so navdušile bolj zahtevne med poslušalci. Za malce lahkotnosti je nato poskrbela Ženska vokalna skupina NOVA iz Slovenj Gradca, katere članice so se z veseljem odzvale našemu povabilu, da skupaj popestrimo večer cenjenemu občinstvu v Velenju. Koncert smo zaključili z »venčkom« štirih pesmi na temo kave, zadnjo med njimi je za nas napisala kar Katja.
Od prve pesmi, pri kateri sem morda še čutila nekaj nesproščenosti, pa do zadnjega bluesa, ki je poskrbel za izjemno navdušenje med poslušalci, je čas kar stekel in že smo bili zunaj dvorane, pozdravljali naše znance, prijatelje in sorodnike. V preddverju je zadišalo po kavi (odlična ideja naših pevcev) in majhnih priboljških. Med druženjem je seveda tudi pesem kaj kmalu zazvenela. Ponovno smo pokazali svoje neskončno veselje do petja, ki je običajno še večje, kadar imamo vsaj enega poslušalca …
Pesem, klepet, smeh in žvenket kozarcev so počasi ugasnili v noč in še en prekrasen koncertni večer je bil za nami.

Vera Goltnik