Sobota, 08 Avg 2020
Kje ste: Domača stran Novice Ta veseli dan kulture

Facebook stran

Facebook

Prijava / OdjavaTa veseli dan kulture PDF natisni E-pošta
Prispeval Benjamin Jelen   

Kdaj ste nazadnje kakšno stvar naredili prvič? Kdaj ste bili nazadnje ponosni nase?

Jaz sem bila 3. 12. 2016, ko sem prvič nastopila z MePZ Gorenje. Na koncertu smo gostili tudi Ljubljanske madrigaliste, katerim se zasedba veliko bolj spreminja kot našemu zboru, ki bo spomladi praznoval svojo štiridesetko. Tudi pokoncertno druženje in spoznavanje je bilo svojevrstno doživetje in kako lepo so zvenele v predverju Doma kulture pesmi iz 70 grl obeh združenih zborov! Nepozabno, še posebej, ker je bilo zame prvič.

Življenje je kot oder, na katerem smo glavni igralec v različnih vlogah. Na veliko vlog ne moremo  vplivati, na nekatere pa na srečo lahko.

V meni je že dolgo tlela želja po petju v pevskem zboru in ob vzpodbudah sestre Darje, ki je že 10 let članica zbora, je želja dozorela. Na avdiciji sem premagala prvo oviro in z veseljem začela hoditi na vaje, kjer sem ob pozitivnih vzpodbudah  sopevcev in zborovodkinji Špeli uživala ob učenju in ustvarjanju novih pesmi.

Po intenzivnih vajah sem se veselila prvega nastopa. Priznam, bila je trema, povišan srčni utrip in posebna energija ob prihodu na oder in bučnem aplavzu. Občutek je čaroben, ko se prepustiš zborovodkinji in te prevzame svet glasbe, petja in pripadnosti.

Poslušat nas je prišla moja družina, prijatelji in sodelavci, ki so bili nad našim petjem navdušeni in radodarni s pohvalami. Tudi vnukinja Zoja je bila ponosna na svojo babico. Vsi si še želijo našega petja in komaj čakajo na naše naslednje nastope.

Prepričana sem, da smo dobili nove in zveste poslušalce  MePZ Gorenje. Moja odločitev, da se pridružim pevskemu zboru, pa je ena boljših v mojem življenju.

Suzana Brišnik